Herfstwandeling in het Natuurreservaat het Wik

Activeit foto: 
Activiteit datum: 
08/10/2017 -
09:00 to 12:00

Ga je mee op herfstwandeling doorheen het Natuurreservaat het Wik?

Het Wik is één van de zovele natuurreservaten in beheer van Natuurpunt vzw (www.natuurpunt.be). Het reservaat is gelegen in het Provinciaal Domein Bokrijk ,maar is niet vrij toegankelijk. Wegens de aanwezigheid van uitzonderlijke natuurwaarden is dit een "gesloten" reservaat.  Elke maand wordt er een geleide natuurwandeling aangeboden door Natuurpunt. 

In deze herfstperiode is een wandeling in het reservaat altijd een beetje speciaal, en tijdens de week van het bos (www.weekvanhetbos.be) is er dan ook een geleide natuurwandeling in het reservaat.  Onder leiding van een natuurgids leer je het gebied  beter kennen. Het Wik heeft naast de 19 vijvers een aantal grote aaneengesloten boscomplexen waar men de aanwezigheid van het Everzwijn heel duidelijk kan waarnemen,maar ook de uitbundige pracht van tientallen paddestoelen is een lust voor het oog. Samen gaan wij op pad op deze natuurpracht te ontdekken.

·       Praktisch: wandeling start om 09:00 uur en duurt tot ongeveer 12:00 uur.

·       voor iedereen, buggy's kunnen jammer genoeg niet mee

·       Stevig schoeisel/laarzen zijn aangeraden

·       Honden kunnen niet mee op deze wandeling

·       Wij vertrekken aan het Provniciaal Natuurcentrum - Craenevenne 86 te 3600 Genk - www.provinciaalnatuurcentrum.be

·       Deze wandeling is georganiseerd door Natuurpunt Genk en is bijgevolg gratis

 

Tot zondag 08 oktober 2016 om 09:00 uur!