Op zoek naar "waterdraken"

Activeit foto: 
Activiteit datum: 
18/03/2018 -
14:00 to 16:30

Op zoek naar "Waterdraken"

Waterdraken...waarschijnlijk vragen jullie zich nu af...draken in Limburg? De naam klinkt misschien een beetje vreemd, en toch kan men in Limburg waterdraken terug vinden. Wie of wat zijn dit dan, horen wij jullie al denken...
Waterdraken, ook Salamanders genoemd zijn amfibieën die ook in het domein Kiewit terug te vinden zijn. Zo kunnen wij in de aanwezige poelen/vennetjes de volgende soorten tegenkomen,  de Kleine watersalamander - meest voorkomende, maar ook de Alpenwatersalamander met zijn fel oranje buik, en met een portie geluk de meer zeldzamere Vinpootsalamander. Maar de meest zeldzame is wel de Kamsalamander. Bij deze soort is het mannetje voorzien van een grote kam op zijn rug, en vandaar komt de naam waterdraak.
Tijdens de wandeling passeren wij een aantal poelen/vennetjes, en daar gaan wij een kijkje nemen of wij één van deze soorten kunnen waarnemen. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur ,maar het is zeker geen lange wandeling aangezien wij op verschillende plaatsen halt houden om wat uitleg te geven over deze soorten. Kinderen kunnen dus zonder problemen met deze wandeling mee.

Praktisch:

  • wandeling vertrekt om 14:00 uur aan het bezoekerscentrum van Natuurpunt Limburg en duurt tot ongeveer 16:30 uur
  • stevige schoenen of laarzen kunnen handig zijn
  • het is een gezinswandeling, dus kinderen zijn zeker welkom met hun ouders

De kostprijs bedraagt voor deze wandeling € 5 voor het ganse gezin. De inschrijving is definitief wanneer het  bedrag wordt overgeschreven op volgend reknr. KBC BE91 7310 4055 6176 met de vermelding van het aantal deelnemers (kinderen/volwassenen).

Meer informatie kan je verkrijgen via info@natuurprikkels.be of op volgend telefoonnummer 0496/86 01 59

Schrijf je hier in.